жените в живота ми

Те са земя. Топли, тежки, мъдри, телесни

Те са вода. Наситени, с големи бели зъби, плътни кожи и лъскави коси

Жените в живот ми са като набор от прибори, събиран от 3 поколения. Има стари, метални и украсителни лъжици, вилици и подноси. Има модерни пластмасови, в крещящи тонове, забавно-експериментаторски. Има леко демоде, но със специфична история. До тях в абсолютен разрез са вечните дървени пособия, които остаряват красиво. Всички те съжителстват в моето сърце и противоположните му краища. Ако ги събера накуп, сигурно ще се изпокарат. Или ще се чудят защо са ми приятелки.

Като малка си избирах приятелките по височина. Бях страшно висока и не ми беше комфортно да имам ниска приятелка. Дори да не се разбирах с високите момичета, сякаш нямах избор. Имах си ясна цел и категория.

Днес мога да кажа, че жените в моя живот са преди всичко умни. И макар нищо женско да не ни е чуждо, продължават да излъчват интелект. Така и не се научих да поддържам повърхностни приятелства. Пламват и някак естествено се изпаряват.

Жените в живота ми са безкрайни интроверти, дразнещо шумни екстроверти, майки, деца, авантюристи, домошари, психолози, любовници, откровено необикновени, къдрави, тъмнооки, самоуверени и абсолютни недораслъци. И по малко приличам на всяка една.

За някои съм мъдрата майка, за други луда глава, но винаги е искрено, искрено, искрено. Хубавата страна на емоционалността.

Обичам жените в живота ми.

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s