Само за ден

„Дори и 10 пъти да решиш да се откажеш със сигурност ще е само за ден“.

Не спирам да мисля върху това. Въртя го в главата си, преглъщам го, прегръщам го, навивам го на фуния и го нося в джоба си, търся го, когато бягам от него и го крещя с всеки мой ням жест. Толкова много пораснах.

Спомняте си моментите, в които ви хрумва идеята на идеите, брилянтното ви цапардосва и ставате проводник на Смисъла. Такива моменти са силни, ударни, паметни. Преобръщат възприятията, изгарят ограниченията и ви става едно слънчево и победоносно, като след развенчана математическа загадка. Но те са и доста изтощаващи. Адреналиновите ви депа се изчерпват от мигновения приток на еуфория и много скоро тупвате по лице в реалността с чаша хладна вода в ръка.

Тези моменти са своеобразни подаръци, от най-редките и скъпи такива. Те идват, за да ни подбутнат, да ни дадат знак, който ако сме достатъчно сензитивни, е добре да уловим и канализираме – да ускорим развитието на своята цел. Те не винаги са изцяло позитивни – могат да се появят като внезапна болест, симптом, човек, промяна, преживяване – като неочаквано ново събитие. Тези феноменални събития ни разтърсват и сякаш се опитват да издълбаят клеясалия прах от интуитивния ни център, за да светне там идеен пламък, прозрение, осъзнаване.

Не можем да задържим усещането за гениалност и да го впрегнем в ежедневна рутина. То идва и си отива. Каца и отлита като тези птички, които не можеш да видиш с просто око. Но техния отпечатък остава и е наша отговорност да го съхраняваме и пазим, подхранваме и вярваме в него. Ето защо, когато усетите, че Моментът си отива, не угасвайте. Отделете момент в тишина да проверите усещанията си след това необикновено посещение. Прегледайте цялото си тяло за промени. Намерете ги, изследвайте ги както учен изследва новопостъпили данни и останете с тях, защото те вече са част от вас. Всяка среща променя и развива.

Ако сте стигнали дотук, е време да ви поздравя, защото това беше моето новогодишно пожелание. И понеже синтеза хич не ми е силна страна, е много вероятно да не разберете точно какво ви пожелавам. Но все пак не искам да се отказвам да ви обясня.

Пожелавам ви да улавяте моментите на необикновеност, гениалност и красота, да култивирате усещане за благодарност точно когато ви осенят и да не позволявате на обикновеността да ви дърпа много надолу. Нека след всеки Момент успокоението ви води с идея по-надолу, но винаги по-горе от началото. Не зарязвайте подаръците си, развивайте ги. Защото понякога е много просто…

„Дори и 10 пъти да решиш да се откажеш със сигурност ще е само за ден“.2014

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s