такъв ти бил късмета

Какъв ти е късмета определяш ти. Той не идва случайно с парчето баница или питка, ти го създаваш, нагласяш, променяш, искаш да е точно това, което ти трябва – споделена любов, благосъстояние, работа, пътешествие…

Мислим си, че знаем кое е най-доброто за нас и  сграбчваме „късмета“ си като лепкаво насекомо. Хилаво, страхливо, предпазливо. Искаме си нашия късмет, който ще оправи живота ни, ще запълни празното, ще създаде щастие.

Нямаме търпение и очи да видим истинското ни откритие. Дава ни се веднъж и го посрещане с оф!, втори път му се чудим защо ни пречи, търкаме очи, но не виждаме. Истинският ни късмет са всички онези неща, които не искаме да видим, преживеем, премислим и преодолеем.

Късмет е нов колега с когото психологическата несъвместимост е толкова голяма, че дори диспенсерът с вода вибрира от напрежението между вас. Късмет е пробитата отново тръба, която залепи халтаво предната седмица. Късмет е отчаяното ти разбито сърце, очакващо да повярваш в него и съхраниш.

Късмет е да загубиш работата си в момент, в който си мислиш, че е невъзможно да живееш без нея. Късмет е да получиш книгата си с изцяло различни цветове от печатницата. Късмет е и да ти кажат, че така повече им харесва.

Страхотен късмет е някой да те нагруби с твоята любима хаплива обида. И да те критикуват е късмет. Да ти кажат, че не ставаш. Също страхотен късмет е гаджето да те зареже на Коледното парти или да ти откажат партньорство за бизнес заради глупав технически проблем.

Какъв е твоят късмет? Виждаш ли го, мислиш ли го, живееш ли го, смееш ли му се, пляскаш ли гневно дланта си по челото, когато всеки път се сетиш за него? Иска ти се да е друг, да не се е падал на теб, другите изглеждат винаги толкова по-привлекателни.

Късметът всъщност си е твой. Избираш го всеки ден и можеш да го приветстваш в деня си като твой тих приятел или да се опитваш да го разкараш с два пръста като наелектризирана прашинка. Ще се засили и пак ще ти се лепне.

Можеш да избереш утре късметът ти да е този нов колега. Да се изумиш и отвратиш, може би възхитиш, но да го изпиташ, да мине през теб.

Ние сме такива, каквито са и късметите ни.

Внимавайте какво си пожелавате.

serendipity

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*изписването на заглавието е нарочно
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s