♥ бургас

Обичам Бургас днес, обичам го и утре и в дните, когато съм там и далеч. Обичам го от София и от Холандия и Лондон го обичам.

Бургас е лятото и зачервените ми ходила по пясъка. Влагата, с която никога не успях да свикна и която се опълчва на всеки мой опит за права коса. Той е детството ми, развитието ми, мечтите ми, тревогите ми, игрите до късно, тебеширените ми ръце пред Краставицата. В Бургас е моят дом, в който винаги се връщам.

Понякога се караме с него. Струва ми се мързелив и надут, все едно всичко чака наготово и се е свил като веян чироз. Не приема и не предава нищо, не бърза за никъде, страхува се от промяна и избира мнооого неприятни цветови решения. Нали е аристократ, всичко знае и може и светът се върти около пъпа му на Александровска.

Аз си го харесвам и такъв, защото по-добре бавна и нескорострелна, но стабилна и обмислена промяна. Силно вярвам в способността на местните да намират красивото в него. Усмихват ме набъбващия брой колоездачи, майките на ролери, здравите пейки, поддържаното и свежо зелено, въздухът. Да, въздухът! Носи леден студ през зимата и задушаваща жега през лятото, пролетта и есента са най-ужасно ветровитите и режещи, но въздухът е истински, плътен, чист, лек. Кожата ми го вдишва пълно и жадно и се изчиства от всичко за 2 дни.

Макар да не ми дава всичко, за да се чувствам пълноценна, идеите ми са все свързани с него. Дали ще ги хареса и той? Дали ще ги приюти и навлажни в топла прегръдка? Дали ще поникнат там, за да израстат на много други места едновременно? Рано е да се каже,  той за никъде не бърза…

Днес съм обърната на изток повече от всякога и макар съпротивите да вардят здраво куфарите ми, винаги мога да потегля само за уикенд в една дамска чанта.

Бургас е мечтание за смислен и устойчив живот, достижима общност от щастливи хора, потенциал, който чака да завърти един мощен двигател. Аз също ще съм гориво за него, ще горя и ще паля, защото огънят преди всичко трансформира.

След него, обаче, има винаги вода.

бургас

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s