ревност.

Имам проблем. Не разбирам това понятие и начинът, по който се чувстват всички, когато ми го описват. Не намирам смисъл, причина, основание и всякакви подобни да ревнуваш някого. Още по-малко това да доставя удоволствие на другия и в същото време да си мислиш, че си част от някакви взаимоотношения. Нелепо е, не знам. Funny, ама защо си мислим, че притежаваме някой, неговото време, внимание, енергия и настроение. Цупим се, когато не ни се обадят или когато ни се обаждат много пъти. Негодуваме, ако някоя от ежедневните ни рутини не стане както обичайно и се паникьосваме, ако партньорът ни замени някоя обща дейност с индивидуална. Побъркваме се на разговори със случайни непознати от противоположния пол, подозираме, съмняваме се, играем на дребно или залагаме капани.

Не разбирам тези начини за комуникация. Не ми допада посланието във всяко от тях – „хайде да се надиграваме, да се гоним и отдръпваме и да залагаме кой първи ще се провали.“ Предпочитам открития диалог; как само мечтая за свят, в който всички се изслушват, съобщават своите виждания и дори не поставят под въпрос чие мнение е вярното. Защото такова няма. Няма нищо по-интересно от виждане, на 360 градуса от моето собствено.

Потрисам се от подобни виждания на приятелите си, които аз очевидно не споделям. Всички ми говорят за едно и също и то само за него. Знам, че има десетки теории, които разглеждат ревността, контрола и т.н., но не ме интересуват причините. Изумявам се как може да живееш с очакването нечий свят да се върти около теб. please. Научим ли се да сме свободни и да даваме свобода, там започват истинските отношения.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s